Kendimi bildim bileli bir şeyler yazarım. Anı yazarım, günlük yazarım, şiir yazarım.. Kendimi başka nasıl ifade ederim bilmiyorum. Müziğe yeteneğim yok.. Bir müzik aleti çalamam ben. Onun yerine kelimelerimi fısıldıyorum ötmeye yeltenen kuşlara.. Ya da bale pabuçlarım yok adımlarımı gösterecek ama kelimelerim var yüreğimi gösterir onlar benim..
Hoş geldiniz.
Sürç-i Lisan edersek, affola..

Lavinia

Uzun zamandır yazmak istediğim bir yazıydı, İzmir'e gelip buradaki kitap defteri biraz kurcalayınca hatırladım. Lavinia ! Ölüm Çiçeği! Titus'un bahtsız kızı ! Özdemir ASAF'ın biricik platonik aşkı!  Her biri birbirinden değerli sayısız hikaye.. Ama tek 1 şiir! Herkesin kendinden bir şeyler bulduğu ve aslında okuduğunuzda orada yazmayanları bile anlatan bir şiir.
Ölüm Çiçeğidir aslında Lavinia. Kimse bilmez. Bir kadın ismi değildir ne şarkıdaki gibi ne şiirdeki gibi. Muhteşem zarif bir çiçektir nam-ı diğer ölüm çiçeğidir. Bir diğer anlamı da "Hayalimdeki muhteşem sevgili"dir. Anlatmak istediğim çok fazla şey var ama yazamıyorum konu Lavinia olunca. Sanki sorsanız saatlerce anlatırmışım gibi ama aynı zamanda tarifi zor bir tasvir gibi.  

Özdemir ASAF'ın "Lavinia"sını yazabilirim belki biraz.. Biricik aşkı.. Söylemeye çekindiği, bu sevgiyi o bile bilmesin istediği. Sonraları araştıran edebiyatçılarımız bulmuşlardır Lavinia'yı.  Ortaya çıkmıştır ki Oktay AKBAL'ın "Hisya"sıdır aynı zaman da Özdemir'in "Lavinia"sı. İlhan SELÇUK'un karısıdır. Sonrasında Öztürk SERENGİL'in karısıdır. Ama yıllar geçse de üstünden Özdemir ASAF'ın "Lavinia"sıdır.

Söylememiştir ASAF, ondan başkaları da dile getirememiştir yıllarca açık açık. Hep gizli gözüküp aslında herkes bilmiştir bu sevdayı.. 
Sana gitme demeyeceğim. 
Üşüyorsun ceketimi al. 
Günün en güzel saatleri bunlar. 
Yanımda kal. 

Sana gitme demeyeceğim. 
Gene de sen bilirsin. 
Yalanlar istiyorsan yalanlar söyleyeyim, 
İncinirsin. 


Sana gitme demeyeceğim. 
Ama gitme Lavinia. 
Adını gizleyeceğim, 
Sen de bilme Lavinia!

ÖZDEMİR ASAF

1 yorum:

  1. Güzel bir yazı olmuş. Bilmiyordum Lavinia'nın anlamını.. çok da zarif bir çiçek gerçekten.

    yazım tarzını beğendim Handecim.

    Başarılar dilerim. Yeni yazılarını da takip etmeye çalışacağım.

    Sevgiler

    Sevgi KUNUT AÇAN
    JCI Türkiye Başkan Yardımcısı,2012

    YanıtlaSil